Over Petra

Ik ben Petra, getrouwd met Ben en heb 2 kinderen. Ik ben echt een ontzettende snoepkont, dat zat er al van jongs af aan in.  Ik kocht van mijn zakgeld gerust een ijsje met 5 bolletjes of kocht een grote zak schepsnoep. Mijn ouders hebben mij zelfs een keer een bord vol met snoep gegeven in de hoop dat ik zo misselijk zou worden, dat ik het af zou leren. Het enige wat ik kon doen was GENIETEN!

Het moment dat ik kilo’s aankwam

Ondanks dat ik een snoepkont was, had ik het geluk dat ik als kind altijd heel dun was. In mijn pubertijd kreeg ik wel de vrouwelijke vormen, was ik ook nog zeker slank.

Totdat….. ik ging studeren en op kamers ging wonen. Ik moest voor mijzelf zorgen. Niemand die met mij meekeek, dus in de supermarkt stond ik met name bij de koeken, chips en snoep. De loopband bij de kassa lag dan ook vol met lekkere dingen en niet met gezonde voeding.

Als ik uit de collegebanken kwam had ik lekkere trek, de pakken koekjes en zakken snoep waren niet veilig bij mij. Het diner sloeg ik vaak over omdat ik geen trek meer had, maar in de loop van de avond ging ik weer door met snoepen. Ook dronk ik de nodige biertjes, dus in mijn studententijd kwam 15 kilo aan.

De extra kilo’s maakte mij onzeker

Die kilo’s maakte mij onzeker en ik zat niet lekker in mijn vel.  Ik wilde afvallen en heb verschillende diëten gedaan. Afvallen was het probleem ook niet, ik had 1 doel voor ogen en ging er helemaal voor. Geen alcohol, geen chocola, geen snoep en koek. Ik viel veel en snel af. Maar die kilo’s ervan af houden, dat was de grootste uitdaging en dat lukte mij op termijn niet. Als ik namelijk na een afvalperiode weer eens een koekje of snoepje at, dan wilde toch gelijk weer het hele pak of zak. Na mijn tweede zwangerschap, jaren later, heb ik een gewichtsconsulente in de arm genomen. Ik voelde ook een verantwoordelijkheid naar mijn kinderen om hen gezond op te voeden. Ik wilde voorgoed die kilo’s kwijt.

Wat was voor mij de oplossing?

Ik ontdekte als ik wilde afvallen, dat ik veel te weinig at en het daardoor nog geen dag volhield. Ik ben juist meer gaan eten tijdens de maaltijden, zodat mijn behoefte aan snoepen tussen de maaltijden minder werd. Ik ben mijn valkuilen onder de loep gaan nemen en heb gekeken hoe ik het anders kon plannen en inrichten. Zo ben ik bijvoorbeeld warm gaan eten op het werk tussen de middag en in mijn lange reistijd naar huis, at ik mijn boterhammetjes op. Zo kon ik alle verleidingen op het station, makkelijk de baas worden.

Ook ben ik tot het besef gekomen dat ik op een kinderlijke manier naar eten keek: ‘Alles wat lekker is, wilde ik eten en het liefst zo veel mogelijk’. Ik kwam erachter dat ik mijn lijf niet moest vullen maar voeden. En dat gezond eten ook lekker kan zijn en niet alleen een straf.

“ Ik als grootste snoepkont, blijvend op gewicht“

Ik viel 15 kilo af en die kilo’s zijn er nog steeds vanaf. Het geheim? Ik heb mijn voeding in de basis aangepast naar producten die ik lekker vind en die ook gezond zijn. En natuurlijk snoep ik ook nog steeds, want dat vind ik nog steeds lekker. Alles draait uiteindelijk om balans en zo hou je het vol. Ik heb echt mijn eetpatroon aangepast en Ik mocht alles eten, maar wilde niet meer alles eten.

Dat afvallen op deze manier geen kwelling was, daar wilde ik graag iets mee doen en wilde ik graag delen met anderen. Ik ben zelf de opleiding gaan doen als gewichtsconsulente zodat ik met mijn eigen ervaring en met mijn studie nu uiteindelijk het leukste werk doe!

Ik wilde heel graag anderen hier mee helpen. Ik wil graag iedereen laten ervaren dat een gezond eetpatroon waarin ook ruimte is voor lekkere dingen, dat je zelf bepaalt wat je eet en niet een een of ander dieet.

En dat gun ik jou ook! Ik help je graag om jouw extra kilo’s te verliezen, zonder dieet maar met een gezond eetpatroon waarin je jezelf niets ontzegt. Dan ben ik ervan overtuigd dat de kilo’s ook wegblijven!

 

 

Ik help graag mensen!

Lekker in je vel zitten is het belangrijkste wat er is! Het werkt namelijk door in alles. Hoe je opstaat, hoe je omgaat met de mensen om je heen, thuis maar ook op je werk en zelfs in de supermarkt. Hoe je in het leven staat. Dus als mensen in de spiegel kijken en ontevreden zijn omdat ze zichzelf dik vinden, dan wil ik heel graag het gesprek aan gaan!

Ik wil inzichten geven,

informatie geven en helpen om tot een gezonder eetpatroon te komen. Dit doe ik samen met jou in kleine stapjes, zodat jij je nieuwe eetpatroon helemaal eigen kan maken. Dat gaat met vallen en opstaan, maar realiseer je dat je vroeger ook niet in 1 keer bent gaan lopen.

Mijn consulten zijn praktisch, stap voor stap, voor elk probleem is er een oplossing! Ik wil daar graag mee helpen! Dus zet de knop vandaag nog om!