Inzicht

Waarom lukt het mij niet om af te vallen?

 

Als je wilt afvallen en je zegt tegen jezelf: " Maandag ga ik beginnen!", dan is de kans   groot dat je het helemaal anders gaat doen. Je ontbijt anders, je neemt een gezond tussendoortje, een gezonde salade als lunch, in de middag nog een tussendoortje en 's avonds vooral veel groente bij het avond eten en een stukje vlees en vis. Alles moet gezond en er is geen plek voor ongezonde dingen!

De kans is ook heel groot, dat als je dat gebakje op je werk toch hebt genomen, je gelijk het gevoel hebt dat de hele dag al verloren is en dat het toch allemaal niets meer uitmaakt. Morgen weer een dag!

Het is helemaal niet gek dat je het niet volhoudt als je alles in 1 keer omgooit. Het is eigenlijk heel logisch. Het kost namelijk heel veel moeite want je moet over alles nadenken. Ook als je met jezelf hebt afgesproken dat je alleen nog maar gezond mag eten en er geen plek is voor iets lekkers, is de kans groot dat je afhaakt.

Het leven bestaat nou eenmaal ook uit leuke en gezellige momenten die vaak gepaard gaan met lekkere hapjes en drankjes, die meestal niet gezond zijn. Naast de verjaardagen en feestjes zijn er nog genoeg momenten in een week waar je wel gezond kan kiezen. Alles draait om de balans.

Lukt afvallen jou ook niet? Dan help ik je graag om stap voor stap gezonder te kiezen. Ook wil ik samen met jou realistische doelen bepalen zodat je het volhoudt en afvalt!