Heerlijke huisgemaakte granola

Dit recept is ongeveer voor 10 porties

Ingrediënten:

  • 125g gemengde notenmix, grof gehakt
  • 100g hele havervlokken
  • 50g pompoenpitten, ongeroosterd
  • 35g zonnebloempitten
  • 30g amandelschaafsel
  • 30g gepofte spelt
  • 2 tl kaneel
  • een snufje zee- of roze Himalayazout
  • 30 ml ahornsiroop (als je van zoet houdt kan je meer doen)
  • 30g kokosolie
  • 3⁄4 tl vanille poeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een vel pakpapier op een grote bakplaat.
Doe de gemende noten in een keukenmachine en pulseer even kort om de noten grof te hakken. Doe ze vervolgens in een grote kom en voeg de havervlokken en alle andere ingrediënten behalve de ahornsiroop, kokosolie en vanille poeder toe. Roer deze even goed door elkaar en zet de kokosolie in een hittebestendig schaaltje in de voorverwarmende oven om te smelten.

Wanneer de kokosolie gesmolten is voeg je de ahornsiroop en het vanillepoeder toe en roer je dit goed door elkaar. Giet het vervolgens over de andere ingrediënten en roer goed om zodat iedere noot en pit nat is. Dit schep je op het bakpapier in een dunne, gelijkmatige laag. Zet de bakplaat met de granola ongeveer 35 minuten in de oven. Roer de granola iedere 10 minuten even grof om zodat ze gelijkmatig bruinen.

Dit is je basis granola. Serveer deze vervolgens met vers fruit naar keuze in yoghurt of kwark.

In een afgesloten luchtdichte pot is de granola maximaal 2 weken houdbaar



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *