Gezonde ontbijtkoek

Een lekker tussendoortje overdag of voor 's avonds lekker bij de koffie of thee. Deze zelfgemaakte ontbijtkoek is niet alleen makkelijk te maken, hij is ook nog eens heel lekker en verantwoord. Gezond snoepen dus! Probeer 'm snel, een echte aanrader.

 

Wat heb je nodig:

 200 gram dadels
 4 eetlepels appelstroop, zonder toegevoegde suiker
 250 ml (amandel)melk
 250 gram volkoren meel
 50 gram amandelmeel
 2 theelepels speculaaskruiden
 1 eetlepel kaneel
 2 theelepels bakpoeder
 Handje gemengde noten
 Handje havervlokken

 

1. Verwarm de oven op 160 graden.

2. Gebruik een cakevorm van 25 cm en vet deze in.

3. Laat de verse ontpitte dadels even weken in heet water. Giet de dadels goed af en doe ze in de blender, samen met appelstroop en de amandelmelk.

Zet dit even apart.

4. Voeg alle andere ingrediënten met een flinke snuf zout samen in een andere kom.

5. Meng dit nu met een spatel door het dadelmengsel tot het goed gemengd is en stort in de cakevorm.

6. Hak de gemengde noten fijn en meng deze met de havervlokken. Strooi deze over het cakemengsel in de cakevorm heen.

7. Zet de ontbijtkoek voor 40 – 45 minuten in de voorverwarmde oven.

8. Test met een cakeprikker of de ontbijtkoek gaar is.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *