Bananencake

Ik ben er zelf echt dol op: Een gezonde bananencake

Het leuke is dat mijn kinderen deze ook heel makkelijk zelf kunnen maken en daarna natuurlijk helpen met opeten! Je kan deze cake gebruiken als tussendoortje, maar het is ook heerlijk met wat kwark als ontbijt.

 

Wat heb je nodig:

*120 gr. Amandelmeel
*50 gram dadels
*3 eieren
*3 rijpe bananen
*1,5 theelepel bakpoeder
*Snufje zout
Zet de oven op 175 graden.


Bereiden:

Prak de bananen en snij de dadels in kleine stukjes. Klop de eieren tot ze luchtig zijn en voeg een snufje zout toe. Meng het amandelmeel door het beslag van banaan en dadels met een spatel. Voeg daarna de eieren toe aan het beslag. Voeg als allerlaatste het bakpoeder toe. Strooi het bakpoeder over het beslag heen en meng nog alles goed door.

Variantie: je kunt aan dit beslag alles toevoegen wat je lekker vindt, zoals noten, pure chocolade of cacao voor een marmerbananenbrood.

Gebruik een cakevorm van 25 cm en bedek deze met bakpapier. Vul de cakevorm met het beslag en plaats deze in het midden van de oven voor 40-45 min. Na 40 minuten check ik altijd even of de cake al goed is door met een cocktailprikker in de cake te steken, als er geen beslag aan zit dan is de cake klaar!

Eet smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *